Eltek vokser: Nå trenger Mari Mikkelsen flere dyktige kollegaer
Det er over 50 år siden Eltek ble etablert i Drammen. Med entusiasme, hardt arbeid og fokus på å lage verdens mest effektive produkter for strømkonvertering, vokste Eltek etter hvert til et globalt selskap med nesten 3000 ansatte og kontorer i 40 land. Utviklingen av verdens beste produkter og systemer for bærekraftig strømforsyning, skjer i Drammen.
Kilde: Eltek
Bratt læringskurve
Ved kontoret i Drammen jobber det i dag rundt 150 personer. En av dem er Mari Mikkelsen. Med en rykende fersk bachelor i økonomi og ledelse fikk hun i 2015 jobb som «forecasting and order assistant» i avdelingen Operations.
– Det som startet som en assistentstilling utviklet i løpet av noen få år til en lederstilling, sier hun.
Mari fikk raskt mer ansvar og læringskurven var bratt, men dette er noe av det hun liker med å jobbe hos Eltek.
– Jeg har hele tiden hatt ledere som har troen på meg og ønsket meg vel. I denne stillingen hadde jeg daglig kontakt med Eltek og Delta sine salgskontorer over hele verden, noe som gjorde jobben ekstra spennende, sier hun.
Personlig utvikling
I fjor høst kjente Mari at hun igjen var klar for nye utfordringer, og da det ble utlyst en stilling som prosjektleder i salgsavdelingen, bestemte hun seg for å søke.
– Den jobben fikk jeg, og i dag jobber jeg med større salgsprosjekter i Nordic-regionen, som består av Norge, Danmark og Island.
Da Mari begynte i Eltek, hadde selskapet nettopp blitt kjøpt opp av Delta. Dette åpnet opp dørene til nye markeder de ikke hadde jobbet mot før, og salg av nye produkter de ikke hadde hatt tidligere.
Dette krevde og krever fortsatt flere ansatte, og for rette person er mulighetene store i Eltek, ifølge Mari.
– Er du et fremoverlent ja-menneske ligger alt til rette for stor personlig utvikling og mulighetene til å prøve seg på nye oppgaver internt. Det gjelder bare å ta de utfordringene som byr seg, sier hun.
Forandrer verden
En av dem som kjenner Eltek godt, og som både har vært med på bransjen og selskapets fantastiske utvikling, er leder for modulgruppen i R&D-avdelingen, Erik Myhre. Han har jobbet i Eltek i 20 år, og har vært med på ta frem de fleste av Elteks banebrytende moduleri disse årene.
Modulene er kjernen i et strømforsyningssystem. DDet er der konverteringen av for eksempel 220V AC-strøm fra nettet til DC-strøm med riktig spenning, finner sted. Dess mer effektiv denne konverteringen er, dess mindre strøm går til spille – og dess mindre blir CO2-avtrykket. Derfor er Elteks slagord “Powering a greener tomorrow”. – Det gir jobben ekstra mening og gir oss som jobber her en ekstra god grunn til å stå opp om morran”, sier Erik.
Erik beskriver Eltek som et miljølokomotiv. Det jobbes hele tiden aktivt med reduksjon av CO2 fra telekomnettverket, noe som er spesielt viktig etter hvert som det energikrevende 5G-nettet brer om seg. Det samme gjelder for de mange datasentrene som vokser opp. Dette synes både han og hans teknisk anlagte kollegaer er svært motiverende.
– Med det tette samarbeidet med Delta Taiwan, halvlederleverandørene og de store kundene kan du trygt si at vi er med på å forandre verden, sier han.
Han forteller også at hverdagen har blitt enda mer spennende etter at Eltek ble inlemmet i Delta.
– Det har vært veldig positivt for oss. Vi har i dag nærkontakt med R&D-miljøet i Taiwan, der Deltas hovedkvarter ligger, og dette er svært motiverende. De er veldig profesjonelle og hyggelige kollegaer, som helt klart er med på å gi oss et faglig løft.
Det er ingen i Norge eller Europa som kan tilby et sterkere fagmiljø og bedre kundeportefølje enn oss innen kraftelektronikk, sier han.
Trenger flere kollegaer
Også avdelingen til Mari er jevnlig i kontakt med kollegaer, kunder og leverandører i andre land. Før pandemien var det også en del reisevirksomhet, og dette ser ut til å være på vei tilbake igjen.
– Ellers er det sjelden vi sitter i ro på kontoret en hel dag, selv om vi ikke nødvendigvis reiser så langt. I tillegg til møtevirksomhet hos oss, kunder og leverandører, er vi på befaringer, samt besøker kundeinstallasjoner. Arbeidet gjøres i team, så det er sjelden man kan sitte alene å jobbe. Vi er avhengig av gode kollegaer, sier hun.